Rozhovor s Karlou Večeřovou - druhá část

Rozhovor s Karlou Večeřovou - druhá část

V minulé části jsme se měli možnost podívat na životní cestu nutriční odbornice Karly Večeřové. V dnešní části se otázky točily kolem výživy a konceptu, který Karla (na fotce uprostřed) vytvořila.

Karlu jsem poznala v září 2014, když se se mnou přišla seznámit do mé praxe. Tehdy se chtěla domluvit, zdali by některé své klienty mohla posílat na osobní rozvoj ke mně. Bylo to všechno tak zvláštní...

To, co následovalo, by ale nikdo z nás ještě den předtím vůbec nedokázal odhadnout. Dnes spolupracujeme v Cloud 9 Institute a já mám díky ní každý den dobrý pocit, že jsou mezi námi neustále odborníci, kteří své povolání milují a nechtějí jej dál zdokonalovat.

Jak se na svou životní cestu dívá sama Karla? Na to se pojďme spolu podívat.



 



Markéta: Co je pro Tebe výživa? V čem spočívá?
Karla:
Je to pro mne jedna část celku o třech bodech. Výživa je nejen mechanické a chemické zpracování, trávení, ale je to vlastní fyziolologická inteligence každé buňky jednotlivého člověka.

Markéta: Jsi vegetarián, vegan nebo jíš vše? Jaký přístup zastáváš?
Karla:
Jím dle vlastních instinktů a řídím se starým dobrým "všeho s mírou". Jak s radostí prohlašuji, vše dobré již bylo vymyšleno a já i Cloud se snažíme pojmenovat jen tom, co je pro ostatní skryté či neuchopitelné a předat to lidem. Jsem numidistka, zastávám přístup "jíst a myslet za pomoci vlastních či daných pilířů."

Markéta: Čím se tento přístup vyznačuje?
Karla:
Jsem vděčná za základní informace ohledeně fyziologie, anatomie, biochemie, toxikologie, které mi dala vysoká škola, nicméně vše ostatní jsem získala zkušeností, praxí a samostudiem. Tento přístup má základní nutriční pilíře, emoční dohody a to vše je personalisované. Jak poznáte, že tento přístup funguje? Jednoduše tak, že se cítíte dobře, vypadáte dobře a máte vyhovující zažívání. Jde o celkové blaho, neboli "odžás", podle ajurvédy.

Markéta: Jak se pozná dobrý odborník na výživu?
Karla:
Myslím si, že dobrý odborník by měl mít praxi, vhled do humanitních i medicínských oborů, měl by mít selský rozum i hlavu v oblacích. Jednoduše by měl být komplexní, tedy celistvý ve své osobě. A jistě by měl být vstřícný i k jiným názorům a nehanit je. Vždyt se říká, na každém šprochu pravdy trochu. Je třeba ji jen vyzobat. A to je také práce odborníka specializující se na výživu člověka holisticky.

Markéta: V čem často dělají lidé v této branži chybu?
Karla:
Tvrdí, že jejich tvrzení je správné a utvrzují v tom i ostatní.

Markéta: Jak má člověk sám poznat dobrého odborníka?
Karla:
Myslím si, že je jistě spoustu dobrých výživových poradců, jen si je často musíte najít dle vlastní intuice..

Markéta: Co bys poradila všem, kteří se chtějí zajímat o svou vlastní výživu a životní styl?
Karla:
Doporučila bych jim věnovat alespoň tři měsíce svého života a času s kvalitním a jim vyhovujícím odborníkem, který člověka provede nejen výživou, ale i psychosomatikou. Jde o změnu životního stylu a úpravu stravovacích návyků, ale i o krok kupředu v osobním, pracovním či volnočasovém životě. A to chce kuráž.

 

Chcete se ke Karle přihlásit na konzultaci? Klikněte zde -->>

 

Rozhovor vedla Markéta Tichá - Zakladatelka Cloud 9 Institute, poradkyně v osobním rozoji.

První část rozhovoru na téma "Otázky ze života" si můžete přečíst zde.